İşe Giriş Sağlık Raporu


İşe giriş sağlık raporu, kanunlar kapsamında işletmelerin çalışanları işe alması için gerekli görmesi gerektiği bir rapordur. Özellikle de tehlikeli ve çok tehlikeli sınıflarda yer alan işletmelerin mümkün mertebe önem vermesi gereken bu raporları çalışanlar çeşitli yerlerden temin edebilir. 

Genel bir sağlık taraması olarak da nitelendirilebilen işe giriş sağlık raporu hastanelerden, sağlık ocaklarından ya da mobil sağlık araçlarından da temin edilebilir. Bu kapsamda işe giriş sağlık raporu içerisinde kişinin tahlil değerleri, göz taraması, iç organları taraması ve daha birçok sonuç da görülebilir. Özellikle de sanayi, fabrika, inşaat gibi yerlerde astım gibi nefes darlığı rahatsızlığına sahip olan kişilerin sağlık taraması yapmasında çok büyük önem vardır.

Nitekim ilerleyen süreçlerde işyerinde oluşabilecek her türlü iş rahatsızlığı, iş kazası gibi durumlarda sorumluluk tamamen işverenin üzerine yüklenecektir. Bununla birlikte kaza geçiren işçinin sağlık raporlarına bakılarak hareket edildiği de unutulmamalıdır. Tüm bunlar bir arada değerlendirildiğinde işveren tarafın mutlaka 

İşe Giriş Sağlık Raporu Geçerlilik Süresi

İşe giriş sağlık raporu alarak işe girişi yapılan çalışanların dikkat etmesi gereken konulardan biri de işe giriş sağlık  raporu geçerlilik süresi konusudur. Genellikle işyeri hekimleri kapsamınca verilmekte olan işe giriş sağlık raporu geçerlilik süresi 1 yıldır. 1 yılın sonunda yenilenmesi gereken işe giriş sağlık raporları çeşitli sınıflara da ayrılmaktadır.

İşyeri kapsamının tehlikeli sınıflarına göre işe giriş sağlık raporu da sınıflara ayrılmaktadır. İşyeri hekimleri tarafından çalışan kişilere verilen ve çok tehlikeli sınıfta yer alan sağlık raporlarının geçerlilik süresi 1 yıldır. Ancak tehlikeli sınıflardaki yer alan işyerleri için bu süre 3 yıldır.

İşe Giriş Sağlık Raporu - Pendik OSGB

İşe giriş sağlık raporları kanunlar çerçevesinde de yine işletmelerin mutlaka önem vermesi gerektiği bir konudur. Buna göre işe giriş sağlık raporu geçerlilik süresi de ele alındığında kişilerin sağlık raporlarının süresi bittikten sonra yeniden sağlık raporu almalarında yarar vardır. Diğer türlü kanunların kurallarına aykırı bir durum olmakla birlikte herhangi bir denetlemede çalışan ve işyeri bu durumdan dolayı ceza bile alabilir.

İşe Giriş Sağlık Raporu Nereden Alınır?

İşe giriş sağlık raporu nereden alınır sorusu da yine fazlasıyla sorulan sorular arasındadır. Bir işletmeye yapılan iş başvurusu neticesinde işletme tarafından istenen belgeler arasında yer alan işe giriş sağlık raporu için kişiler araştırma da yapabilir.

Buna göre işe giriş sağlık raporunun alınması için öncelikle aile hekimlerine gidilir. İlgili sağlık ocaklarında sağlık taraması yaptırılarak alına işe giriş sağlık raporu sonucu işletmeye teslim edilir. Bununla da birlikte yine kişiler çeşitli özel ya da devlet hastanelerinden de işe giriş sağlık raporu temin edebilir.

İşe Giriş Sağlık Raporu E Devlet - Pendik OSGB

İşe giriş sağlık raporu kapsamında yer alması gereken tüm bilgilerin eksiksiz ve tam olması da gerekiyor. Özellikle de tehlikeli ve çok tehlikeli olarak ayrılmakta olan iş sınıflarına özgün çıkarılmakta olan işe giriş sağlık raporlarının istenilen sürede talep edilerek işletmelere sunulması son derece önemlidir.

İşi yapma noktasında herhangi bir sorun ya da engelle karşılaşmadığına dair sağlık tarama sonuçlarına ulaşan kişilerin bu belgeleri işletmelere vermesi gerekiyor. İşletmeler tarafından incelenecek olan bu belgeler neticesinde kişinin işe alınıp alınamayacağı da karar verilir.

İşe Giriş Sağlık Raporu Aile Hekimi

İşe giriş sağlık raporu aile hekimi başta olmak üzere çeşitli yerlerden de rahatlıkla temin edilebilir. Nitekim sağlık taramasının yapılması için birçok yer mevcuttur. Sağlık ocaklarındaki aile hekimleri bu noktada daha çok tercih edilse de özel hastaneler ve devlet hastaneleri de bunun için tercih edilmektedir.

İşe Giriş Sağlık Raporu Örneği - Pendik OSGB

Mobil sağlık araçları da yine bu noktada hem daha kolay hem de daha hızlı olmasından kaynaklı olarak tercih edilmektedir. Sizler de istediğiniz birçok yerden sağlık raporlarını temin edebilirsiniz.

İşe Giriş Sağlık Raporu Ücreti

İşe giriş sağlık raporu ücreti incelendiğinde Sağlık Bakanlığı tarafından temin edilen fiyatlar 200 TL'dir. Üniversiteler tarafından temin edilen raporlar 300 TL olup aile hekimleri tarafından temin edilen raporlar ise ücretsizdir.

Ücretsiz olmasından kaynaklı olarak daha çok aile hekimleri tarafından sağlanan işe giriş sağlık raporu için ücret ödemenize gerek kalmaz.

ORTAK SAĞLIK GÜVENLİK BİRİMİ

Pendik OSGB 

İŞ SAĞLIĞI GÜVENLİĞİ

(0216) 353 99 49 - This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Copyright © 2020 Tüm Hakları Saklıdır. Pendik OSGB

  • Doğu mh E-5 Yanyolu Cd no 32/1 Pendik / İstanbul